Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis na omlet powinien znać każdy, kto uwielbia śniadania na słodko. Jest niezwykle puszysty i delikatny, ma piankową konsystencję i wprost rozpływa się w ustach. Najlepiej smakuje podany z sezonowymi owocami lub polany syropem klonowym. Aby omlet wyszedł lekki jak chmurka, musisz być cierpliwy i smażyć go na małym ogniu, przez około 13-15 minut.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254536
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1883
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8436
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 801
Polecam.
Odsłon: 1540
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254536
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1883
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8436
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 801
Polecam.
Odsłon: 1540
Składniki
Białka z 3 jajek umieść w misce, dodaj szczyptę soli i ubij na sztywną pianę.
1 żółtko przełóż do osobnej miski, dodaj budyń, skyr, proszek do pieczenia, erytrytol i wlej mleko. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj.
Do masy z żółtkiem partiami dodawaj pianę z białek, całość mieszaj bardzo delikatnie, najlepiej za pomocą sylikonowej szpatułki.
Na patelni rozpuść masło klarowane. Wyłóż masę i smaż na niewielkim ogniu przez około 10 minut.
Omlet odwróć na drugą stronę. Najlepiej, jeśli zsuniesz go usmażoną częścią na talerz, następnie przełożysz ponownie na patelnię surową stroną i będziesz smażyć jeszcze przez kilka minut.
Gotowy omlet podawaj z sezonowymi owocami.