Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis na omlet powinien znać każdy, kto uwielbia śniadania na słodko. Jest niezwykle puszysty i delikatny, ma piankową konsystencję i wprost rozpływa się w ustach. Najlepiej smakuje podany z sezonowymi owocami lub polany syropem klonowym. Aby omlet wyszedł lekki jak chmurka, musisz być cierpliwy i smażyć go na małym ogniu, przez około 13-15 minut.
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 198
Przepis dnia
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 3825
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 43
Prosty przepis na mus z rabarbaru. Tylko 2 składniki! Stanowi idealny dodatek...
Odsłon: 1670
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3300
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 198
Przepis dnia
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 3825
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 43
Prosty przepis na mus z rabarbaru. Tylko 2 składniki! Stanowi idealny dodatek...
Odsłon: 1670
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3300
Składniki
Białka z 3 jajek umieść w misce, dodaj szczyptę soli i ubij na sztywną pianę.
1 żółtko przełóż do osobnej miski, dodaj budyń, skyr, proszek do pieczenia, erytrytol i wlej mleko. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj.
Do masy z żółtkiem partiami dodawaj pianę z białek, całość mieszaj bardzo delikatnie, najlepiej za pomocą sylikonowej szpatułki.
Na patelni rozpuść masło klarowane. Wyłóż masę i smaż na niewielkim ogniu przez około 10 minut.
Omlet odwróć na drugą stronę. Najlepiej, jeśli zsuniesz go usmażoną częścią na talerz, następnie przełożysz ponownie na patelnię surową stroną i będziesz smażyć jeszcze przez kilka minut.
Gotowy omlet podawaj z sezonowymi owocami.