Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki drobiowe z mozzarellą, cheddarem i szczypiorkiem to pyszne danie, które zachwyci zarówno podczas rodzinnej kolacji, jak i na eleganckim przyjęciu. Wyrafinowane roladki drobiowe, osnute miękkością mozzarelli i intensywnością cheddara, stanowią połączenie doskonałości kulinarnego rzemiosła. Delikatne plastry kurczaka, ukrywają w sobie niespodziankę w postaci roztopionej, kremowej mozzarelli i pikantnego cheddara. Każdy kęs to harmonia smaków - subtelna słodycz kurczaka, uzupełniona intensywnością serów, podkreślona świeżością szczypiorku. Podawane na eleganckim talerzu, zdobiącym stół swoim wdziękiem i smakiem, te roladki nie tylko zaspokoją podniebienie, ale także dostarczą niezapomnianych doznań estetycznych.
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2637
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20146
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 568
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 738
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7168
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2637
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20146
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 568
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 738
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7168
Składniki
1. Najpierw kroję mięso na cienkie plastry, a następnie delikatnie rozbijam je przez folię spożywczą. Doprawiam każdy plaster solą oraz pieprzem. 2. W misce mieszam wszystkie składniki na sos, a następnie cienko smaruję każdy plaster mięsa z jednej strony.
3. Obieram czosnek, przeciskam go przez praskę, a następnie dodaję do czosnku oba sery starte na tarce. Szczypiorek drobno siekam, łączę z serami i dokładnie wszystko mieszam. 4. Na środek każdego plastra mięsa nakładam przygotowany farsz i zwijam w roladki.
5. Układam roladki w naczyniu żaroodpornym, smaruję wierzch pozostałym sosem i posypuję startym serem cheddar. 6. Piekę roladki w rozgrzanym piekarniku przez 35 minut w temperaturze 180°C.
6. Piekę roladki w rozgrzanym piekarniku przez 35 minut w temperaturze 180°C. 7. Gdy roladki są gotowe, podaję surówką i ziemniakami. 8. Życzę smacznego!