Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sangria jest tradycyjnym hiszpańskim napojem alkoholowym. Nazwa została nadana temu trunkowi ze względu na jego głęboki czerwony kolor (sangria z hiszpańskiego oznacza krwawienie). Moja sangria jest nietypowa bo żółta, z dodatkiem ananasa, mango i bazylii. Ten rodzaj ponczu wyśmienicie smakuje na przyjęciu – np. sylwestrowym lub w lecie na świeżym powietrzu. Napój jest niesamowicie prosty i szybki w przygotowaniu.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 355
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 378
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 355
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 378
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Składniki
Ananasa obieramy, kroimy w plastry, a następnie w nieduże kawałki. Obrane mango również kroimy w niewielką kostkę. Bazylię płuczemy. Do dużej szklanej misy lub dzbanka wrzucamy pokrojone owoce, wlewamy wino, rum (niekoniecznie) i sok ananasowy (kolor naszego ponczu zależy od soku ananasowego - raz ma obłędnie żółty kolor a czasem trochę mętny). Dodajemy część listków bazylii i odstawiamy na przynajmniej godzinę do lodówki. Gotową sangrię rozlewamy do szklanek, dodajemy kostki lodu, dekorujemy pozostałymi listkami bazylii.