Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 658
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 658
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Połówkę ananasa przekrój na ćwiartki, obierz. Wytnij zdrewniałe części. Odkrój 4 plasterki do dekoracji pucharków. Resztę miąższu posiekaj. Umieść w miseczce. Wymieszaj z rumem i maceruj owoce około 10 minut.
Biały ser zmiel, prze łóż do osobnego naczynia. Dodaj 2-3 łyżki cukru pudru i mleko, zmiksuj lub utrzyj na gładką masę. Kremówkę ubij z cukrem waniliowym na sztywno. Bitą śmietanę stopniowo dodawaj do masy serowej, cały czas delikatnie ubijaj.
Przygotuj szklane pucharki. Na spodzie rozłóż miąższ ananasa z rumem. Na nim umieść masę serową. Całość ozdób polewą czekoladową, plastrami ananasa, wiórkami kokosowymi (ok. 4 łyżek) oraz listkami mięty.
Czas ok. 20 min; porcja – 360 kcal, cena 4 zł.Źródło: Świat kobiety