Do góry

Desery Przepis na:

Andrut kajmakowy

Andrut kajmakowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 80 Ocena: 1984

Dodano:

Odsłon: 23644

sama słodycz :)

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Puszkę z mlekiem gotujemy 3 godziny (musi byc cała zanurzona w wodzie). Następnie studzimy i otwieramy. Masło ucieramy na puszystą masę, dodając po trochu zawartośc puszki. Całośc miksujemy jakieś 5 minut i smarujemy poszczególne warstwy wafli. Na koniec przyciskamy czymś na górze (ja kładę deskę, a na niej cukier lub mąkę :) i wkładamy do lodówki na 2 godz. Po tym czasie wierzch smarujemy polewą czekoladową i posypujemy posiekanymi orzechamy. Gotowe. Smak i miny mojej rodziny --> bezcenne :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń