Do góry

Przekąski Przepis na:

Awokado po parysku

Awokado po parysku

Autor: Obserwator

Przepisów i artykułów: 658 Ocena: 13010

Dodano: 23.11.2017

Odsłon: 5010

Prosto i smacznie

Składniki

  • 2 dojrzałe awokado
  • 4 jajka
  • 4 cienkie plastry wędzonego łososia
  • 1 cytryna
  • 6 łyżeczek majonezu
  • sól
  • pieprz
1-2 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka ugotowałem na twardo. Ostudziłem, oddzieliłem żółtka od białek, rozgniotłem je osobno. Białka wymieszałem z połową majonezu, żółtka z resztą majonezu. Lekko posoliłem do smaku. Awokado przekroiłem wzdłuż na połówki. Ostrożnie, aby nie uszkodzić skórek, wyjąłem miąższ, rozgniotłem go, podzieliłem na dwie porcje. Połowę wymieszałem z białkami, resztę z żółtkami. Plastry łososia ułożyłem płasko, nałożyłem na nich masę jajeczną, żółtą i białą obok siebie. Każdy plaster oprószyłem grubo mielonym pieprzem. Zwinąłem w rulon. Włożyłem łososia do skropionych sokiem z cytryny skórek awokado.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń