Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babeczki bananowo-czekoladowe"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 166
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 166
Składniki
Banany rozgnieć. Dodaj jajka, mleko, olej. Mąkę przesiej przez sito i wymieszaj z płatkami. Dodaj kakao, proszek do pieczenia, wymieszane jajka, mleko i olej. Czekoladę i orzechy posiekaj, dodaj do masy i wymieszaj.
Formę na muffinki wyłóż papilotkami. Do każdej nałóż porcję masy. Piecz 30 minut w 180°C. Śmietanę ubij z cukrem. Nałóż na babeczki, udekoruj ciastkami i bananami.
Czas: około godziny.Źródło: Dobry Tydzień