Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdyby ktoś przygotował mi tacę takich babeczek pokochałabym go na zawsze.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 254
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 254
Składniki
Mąkę, sodę, kakao i sól przesiać do miski
W drugiej misce utrzyj masło i cukier na lekki krem. Stopniowo dodawaj ubite jajka. Dodaj wanilię.
Ustaw mikser na wolne obroty i dodaj do masy na zmianę suche składniki i maślankę. Miksuj, aż masa będzie gładka. Jeśli chcesz by twoje babeczki były " Red " dodaj czerwony barwnik i miksuj tak by barwnik rozłożył się równomiernie.
Napełnij papierowe foremki ciastem do 2/3 wysokości.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Piecz przez 20 min.
Ubić bitą śmietanę, udekorować nią babeczki według własnego uznania.