Do góry

Desery Przepis na:

Babeczki waniliowe z makiem

Babeczki waniliowe z makiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 136 Ocena: 303

Dodano:

Odsłon: 22

polecam :-)

Składniki

  • mąka pszenna - 1,5 szkl
  • mak suchy - 3/4 szkl
  • cukier - 1/2 szkl
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • margaryna - 10 dag
  • mleko -1 szkl
  • jajko - 2 szt
  • aromat waniliowy
  • cukier puder
> 6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Margarynę roztopić i ostudzić. Wlać mleko, wbić jajka oraz aromat waniliowy, wymieszać wszystko.
    Następnie wsypać przesianą mąkę z proszkiem, cukier oraz mak.
    Całość dobrze wymieszać do połączenia się składników.
    Ciastem napełniamy foremki (ja wykorzystałam foremki silikonowe ).
    Wstawiamy foremki z ciastem do nagrzanego piekarnika do 180stC i pieczemy ok 25 minut.
    Po wyjęciu lekko przestudzić i posypać cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń