Do góry

Desery Przepis na:

Babeczki z czekoladą

Babeczki z czekoladą

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2

Dodano:

Odsłon: 849

Pycha ... !!!!

Składniki

  • ciemna czekolada, 100 g
  • ubita śmietana kremówka, 200 ml
  • brązowy cukier, 6 łyżek
  • orzechy i płatki migdałowe do dekoracji
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mąkę przesiać do miski, dodać pokrojone na kawałki masło oraz cukier puder. Rozetrzeć masło palcami razem z mąką. Skrapiać ciasto wodą, po jednej łyżce, krótko wygniatać aż będzie gładkie, łącząc składniki. Uformować kulę, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na minimum 30 minut.

  2. Nagrzać piekarnik do 200℃. Stolnicę lekko posypać mąką i rozwałkować na niej placek na grubość 3 - 4 mm. Wyciąć kółka większe niż średnica foremek. Ciastem wyłożyć foremki, bokiem noża przesunąć po krawędzi foremki, usuwając nadmiar ciasta. Widelcem ponakłuwać spód. Piec przez około 25 - 30 minut na złoty kolor, ostudzić.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bobara 15 marca 2010 coś w tym przepisie nie gra....pieczemy babeczki ale proporcje na ciasto...mamay skladniki( jak sie domyslam) wypelnienia ale co dalej.....

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń