Do góry

Desery Przepis na:

Babeczki z orzechami

Babeczki z orzechami

Autor:

Przepisów i artykułów: 725 Ocena: 48427

Dodano:

Odsłon: 2672

To co mnie denerwuje w kupnych babeczkach to marmoladka. Chociażby babeczka była z pysznym kremem, zawsze pod nią kryje się "odrobina" dżemu. Postanowiłam zrobić babeczki, dla mnie, idealne. Kruchy korpus, karmel, orzechy włoskie. Nie lubicie dżemu, marmoladki w babeczkach, a kochacie smak orzechów...Polecam ten przepis.

Składniki

  • kruche słodkie korpusy (tym razem gotowe) 20 szt
  • orzechy włoskie 10 dkg
  • cukier 30 dkg
  • masło 5 dkg
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cukier wsypać do rondelka, ogrzewać na małym ogniu,aż stanie się płynny i oczywiście nabierze brązowego kolorku. Wówczas dodać masło i drobno posiekane orzechy włoskie.
    Masę energicznie wymieszać i nakładać do kruchych korpusów. Jeżeli karmel, w trakcie naszej pracy, zbyt szybko tężeje możemy go lekko podgrzać.
    Płynną masą łatwiej napełniać babeczki.
    To by było na tyle :)
    Szybko i bez zbędnej pracy, mamy coś słodkiego.
    Oczywiście zawsze możemy zrobić korpusy sami, jeżeli mamy czas i chęci.

  2. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bromal1 24 lutego 2016 ja też nie znoszę dżem w ciastach, tym bardziej pasje mi ten przepis. Podziękował

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mufinka 04 listopada 2014 Pyszności! A przy tym śliczne, przypominają mi małe, jesienne słoneczniki. :)))

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kstr54 03 listopada 2014 Korpusy upieke i zabieram Twoj wysmienity wypelniacz, hahaha,pozdrawiam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 03 listopada 2014 Idealne, cudne i przepyszne te Twoje cudeńka. Z chęcią porwałabym jedną ;)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń