Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zbliża się weekend, a do tego weekend w karnawale, więc obowiązkowo musi być coś słodkiego. Chociaż dzisiaj nie będzie tylko słodko, ale też i trochę słono. Zapraszam na bardzo ciemne babeczki z dodatkiem czekolady z solą morską. Smak trochę zaskakujący, ale jeśli szukacie nowych wrażeń smakowych to jest coś specjalnie dla Was. :)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 172
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 172
Składniki
W jednej misce wymieszać suche składniki. Mąkę pszenną, proszek do pieczenia i kakao przesiać przez sitko. Następnie dodać cukier i cukier waniliowy. W drugiej misce wymieszać mokre składniki. Jajka roztrzepać, dolać olej i mleko. Czekolady pokroić w drobną kosteczkę. Suche składniki dodać do mokrych i delikatnie, ale bardzo dokładnie wymieszać. Po chwili dodać pokrojoną czekoladę. Tak przygotowaną masę przełożyć do formy na muffinki wyłożonej papilotkami do 2/3 wysokości. Piec w temp. 180-160 stopni rzez ok. 20-25 min. Przed wyciągnięciem warto sprawdzić patyczkiem czy babeczki są suche.
Smacznego !
:)
:)