Do góry

Desery Przepis na:

Babeczki z winogronami

Babeczki z winogronami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2230 Ocena: 18990

Dodano:

Odsłon: 3

Wypróbowany przepis na "Babeczki z winogronami"

Składniki

  • 40 dag kolorowych winogron
  • 1 i 1/2 szkl. mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 1/2 szkl. cukru
  • 1 szkl. maślanki
  • 4 łyżki stopionego masła
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny
  • masło do posmarowania foremek
  • papierowe foremki do muffinek
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Winogrona umyj, osusz, oderwij od gałązek. Potem pokrój na połówki i wyjmij widelcem pestki. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i solą. Jajka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym.

  2. Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, domieszaj maślankę. Ucieraj i porcjami wsypuj mąkę z dodatkami. Następnie wlej stopione masło. Dodaj skórkę cytrynową i winogrona. Wymieszaj ciasto łyżką.

  3. W zagłębienia formy na muffinki włóż papierowe foremki. Posmaruj je masłem. Łyżką nałóż ciasto, napełniając foremki do 2/3 wysokości. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piecz ok. 30 minut.

    Źródło: Tina

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń