Do góry

Desery Przepis na:

Babka cytrynowa

Babka cytrynowa

Autor: kulinarneprzygody

Przepisów i artykułów: 57 Ocena: 1145

Dodano: 15.04.2018

Odsłon: 691

Babka cytrynowa

Przygotowanie

  1. Lukier;

    * pół szklanki cukru pudru

    * 2 łyżki soku z cytryny


    Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywno. Do piany dodajemy cukier partiami cały czas miksując. Następnie również patiami cały czas miksując dodajemy żółtka, olej, sok wyciśnięty z cytryny, skórką otartą z cytryny. Na koniec dodajemy przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Miksujemy do połączenia składników. Ciasto przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 17 stopni przez ok 35 minut Po wystudzeniu polewam lukrem.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń