Do góry

Desery Przepis na:

Babka kakaowo-rumowa

Babka kakaowo-rumowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 65 Ocena: 1464

Dodano:

Odsłon: 4290

Nie puchowa,nie piaskowa a rumowa...:)

Składniki

  • 1 margaryna
  • 4-5 jajek
  • 1 szklanka cukru
  • 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 3/4 szklanki mąki tortowej
  • 1 łyżka mleka
  • 1 łyżka rumu
  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier wanilinowy
  • 1/2 opakowania budyniu
  • 4 łyżki startej czekolady
  • szczypta soli
> 6 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Ucieramy miękką margarynę z cukrem i całymi jajkami, dodajemy cukier wanilinowy,rum i sól. Następnie wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.Ciasto podzielić na dwie części.Do jednej dodać kakao i mleko,wymieszać.Do drugiej części dodać budyń i jogurt, startą czekoladę ,wszystko wymieszać.Wyłożyć jasne ciasto do foremki ,następnie ciemne .

    Piec w temp.180 stopni przez 45-50 min.

    Polewa czekoladowa:

    125 ml śmietany 30% podgrzać i dodać tabliczke czekolady,gorzkiej lub mlecznej...mieszamy do rozpuszczenia czekolady.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kstr54 13 kwietnia 2014 piekna! no tak zaczyna sie pora na baby,pozdrawiam sw.Weslolego Alleluja!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń