Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo wilgotna babka marmurkowa z czereśniami
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 68
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 192
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 104
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 68
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 192
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 104
Składniki
proszek, mąkę, sól mieszamy w misce
miękkie masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Pod koniec ubijania dodając kolejno po jajku.
Następnie dodajemy mąkę na przemian z mlekiem. Ciasto dzielimy na pół i do jednej połowy dodajemy kakao.
Do wysmarowanej i posypanej manną blachy wykładamy ciasto jasne wrzucamy kilka wydrylowanych wiśni potem dodajemy ciemne i mieszamy patyczkiem.
Pieczemy ok 40 minut w temp 160-170 st