Do góry

Desery Przepis na:

babka marmurkowa z czereśniami...

babka marmurkowa z czereśniami...

Autor:

Przepisów i artykułów: 451 Ocena: 14467

Dodano:

Odsłon: 2111

bardzo wilgotna babka marmurkowa z czereśniami

Składniki

  • 2 szklanki mąki
  • 100 ml mleka
  • 150 g masłą
  • 4 jajka
  • 0,5 szkl cukru
  • 2 łyżeczki cukru z wanilią
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kakao
  • szczypta soli
  • czereśnie
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. proszek, mąkę, sól mieszamy w misce

  2. miękkie masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Pod koniec ubijania dodając kolejno po jajku.

  3. Następnie dodajemy mąkę na przemian z mlekiem. Ciasto dzielimy na pół i do jednej połowy dodajemy kakao.

  4. Do wysmarowanej i posypanej manną blachy wykładamy ciasto jasne wrzucamy kilka wydrylowanych wiśni potem dodajemy ciemne i mieszamy patyczkiem.

  5. Pieczemy ok 40 minut w temp 160-170 st

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń