Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jesienią, kiedy warzywa wylewają ze straganów i są w dobrych cenach warto zrobić taki sos, a później tylko wystarczy wyjąć, zagrzać i gotowe.
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 90
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 127
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 49
Udziki wędzone na gorąco w grillo wędzarni, w dymie 65 stopni przez trzy god...
Odsłon: 22
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 90
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 127
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 49
Udziki wędzone na gorąco w grillo wędzarni, w dymie 65 stopni przez trzy god...
Odsłon: 22
Składniki
Marchewki, pietruszkę, selera, obrać, umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce do warzyw. Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na oleju rzepakowym. Dodać starte warzywa, obrane ze skórki, pokrojone pomidory i 1/2 szklanki wody. Dusić warzywa do miękkości. Dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy. Jeszcze chwilę dusić. Zależnie od upodobania sos bardziej odparować lub dodać wrzątku. Gorący sos przełożyć do czystych, wyparzonych słoiczków. Zakręcić wieczka ( też muszą być wyparzone ) i odwrócić do góry denkiem. Pozostawić do wystudzenia.. Sięgać po słoiczek zależnie od potrzeby. Smacznego.