Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię ten czas kiedy kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. Tym razem dżem zielony, z cukinii, kiwi z nutą agrestu. Bez dodatkowych zapachów.
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 228
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34959
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 188
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 228
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34959
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 188
Składniki
Cukinie umyć, osuszyć, odciąć piętki i pokroić w drobną kostkę. Nie obierać ze skórki. Młoda cukinia ma delikatna skórkę. Kiwi obrać i pokroić w plasterki. Cukinie i kiwi zapakować do garnka. Nalać ok 50 ml wody, tak tylko, żeby zwilżyć dno garnka. Postawić na małym gazie i gotować aż wszystko będzie bardzo miękkie. Mieszać od czasu do czasu. Do gorącej pulpy dodać galaretkę i mieszać aż galaretka się rozpuści. Nie gotować. Przestudzić. Jeszcze ciepłą pulpę przełożyć do miski blendera i zmiksować. W czasie miksowania dodać cukier. Można dodać więcej cukru jeśli ktoś lubi bardziej słodki dżem. Przełożyć do wyparzonych słoiczków. Zakręcić wieczka. Pasteryzować 5-8 min. Smacznego.