Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię ten czas kiedy kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. Tym razem dżem zielony, z cukinii, kiwi z nutą agrestu. Bez dodatkowych zapachów.
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 22
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21657
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 22
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21657
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Składniki
Cukinie umyć, osuszyć, odciąć piętki i pokroić w drobną kostkę. Nie obierać ze skórki. Młoda cukinia ma delikatna skórkę. Kiwi obrać i pokroić w plasterki. Cukinie i kiwi zapakować do garnka. Nalać ok 50 ml wody, tak tylko, żeby zwilżyć dno garnka. Postawić na małym gazie i gotować aż wszystko będzie bardzo miękkie. Mieszać od czasu do czasu. Do gorącej pulpy dodać galaretkę i mieszać aż galaretka się rozpuści. Nie gotować. Przestudzić. Jeszcze ciepłą pulpę przełożyć do miski blendera i zmiksować. W czasie miksowania dodać cukier. Można dodać więcej cukru jeśli ktoś lubi bardziej słodki dżem. Przełożyć do wyparzonych słoiczków. Zakręcić wieczka. Pasteryzować 5-8 min. Smacznego.