Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię ten czas kiedy kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. Tym razem dżem zielony, z cukinii, kiwi z nutą agrestu. Bez dodatkowych zapachów.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 244
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 767
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3615
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 244
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 767
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3615
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Składniki
Cukinie umyć, osuszyć, odciąć piętki i pokroić w drobną kostkę. Nie obierać ze skórki. Młoda cukinia ma delikatna skórkę. Kiwi obrać i pokroić w plasterki. Cukinie i kiwi zapakować do garnka. Nalać ok 50 ml wody, tak tylko, żeby zwilżyć dno garnka. Postawić na małym gazie i gotować aż wszystko będzie bardzo miękkie. Mieszać od czasu do czasu. Do gorącej pulpy dodać galaretkę i mieszać aż galaretka się rozpuści. Nie gotować. Przestudzić. Jeszcze ciepłą pulpę przełożyć do miski blendera i zmiksować. W czasie miksowania dodać cukier. Można dodać więcej cukru jeśli ktoś lubi bardziej słodki dżem. Przełożyć do wyparzonych słoiczków. Zakręcić wieczka. Pasteryzować 5-8 min. Smacznego.