Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 194
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 194
Składniki
Margarynę ucieram z cukrem na puch. Miksując, dodaję po żółtku. Następnie porcjami wsypuję na przemian mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i wlewam olej. Białka ubijam i delikatnie łączę z ciastem.
Ciasto dzielę na 4 równe części. Jedną odkładam, do drugiej dodaję mak, do trzeciej kisiel, a do czwartej kakao – każdą mieszam. Masy wykładam warstwami do silikonowej formy z kominem (o śr. 22 cm). Piekę ok. 50 min w 180 st. (do suchego patyczka). Ostudzoną babkę polewam lukrem cytrynowym, posypuję kamyczkami.
ok. 65 min + studzenie. 1 porcja ok. 290 kcal.Źródło: Tina