Do góry

Desery Przepis na:

Babka z kukurydzy

Przepis dnia 2016-07-12
Babka z kukurydzy

Autor:

Przepisów i artykułów: 2264 Ocena: 14061

Dodano:

Odsłon: 2671

Staropolski przepis na babkę z kukurydzy. Polecam ten przepis, wspaniale komponuje się z dobrą herbatką.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Masło roztopić i ostudzić. Kukurydze dobrze odsączyć i zmiksować z mleczkiem i cynamonem. Żółtka ubić z cukrem i połączyć z kukurydzą. Dodać masło, mąkę, proszek do pieczenia, wymieszać mikserem. Białka ubić na sztywno i połączyć z ciastem, lekko zamieszać. Ciasto przelać do formy keksowej. Piec w temperaturze 180 stopni przez 45 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

RENIA730 13 lipca 2016 STAROPOLSKI? Autor tego dopiska na interii chyba nie wie, że kukurydza na polskich stołach pojawiła się dopiero w XX wieku. Wcześniej uprawiane niewielkie ilości były traktowane jak roślina pastewna

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Joanna 11 lipca 2016 Dzięki za dodanie tego przepisu. Dodaje do książki i na pewno wypróbuje :-)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń