Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na danie bez mięsa. Zdrowe odżywianie - Fiteria.pl
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 32
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 32
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Paprykę oczyszczoną z pestek pokroić w kosteczkę, pomidory sparzyć, obrać ze skórki i również pokroić w kostkę. Ryż, paprykę, pomidory, posiekane jajko, bulion i starty parmezan dokładnie wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Bakłażany pokroić w plastry lub w łódeczki, lekko opiec na grillu lub przysmażyć na patelni. Wykładać na posmarowaną masłem formę połowę bakłażanów. Na tę warstwę wyłożyć farsz, wyrównując powierzchnię i przykryć pozostałymi bakłażanami. Zapiekać przez 20 minut w 180°C.