Do góry

Dania główne Przepis na:

Bambus z miesem

Bambus z miesem

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 23

Dodano:

Odsłon: 832

pychota

Składniki

  • bambus, 200g
  • Mieso wolowe lub wieprzowe, 40dag
  • pieczarki, 10 dag
  • sredni pomidor, 1
  • troszke cebuli dymki
  • przyprawa do zup, duza lyzka
  • vegeta, pol lyzeczki
  • sol, lyzeczka
  • cukier lyzeczka, lyzeczka
  • tluszcz do usmazenia
  • czosnek, 2-3 zabki
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pokrojone na male kawalki mieso(jak na gulasz)smazyc na tluszczu razem z drobno posiekanym czosnkiem,ciagle mieszajac,ok.10 min.Nastepnie dodac pedy bambusa,ktore nalezy rowniez pokroic,pomidora,przyprawe do zup,vegete,sol i cukier.Ciagle mieszajac gotujemy 5 min.

  2. Dodajemy pokrojone w paseczki pieczarki,posiekana dymke i gotujemy kolejne 5 min.Gotowa potrawe mozna doprawic do smaku sola,cukrem czy vegeta.Podaje sie z ryzem ugotowanym na sypko.Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń