Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam dla dzieci jak i dorosłych. Przepyszne.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 666
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 98
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 666
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 98
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Z mleka, jaja, proszku do pieczenia, cukru i mąki, mieszamy gęste ciasto naleśnikowe. Na patelni rozgrzewamy tyle oleju aby banan mógł się zanurzyć w połowie i aby np. 3 – 4 porcję mogły swobodnie „pływać” w oleju.
Obranego banana kroimy albo wzdłuż na pół i na pół, lub tylko na pół. Obtaczamy w cieście i delikatnie przekładamy widelcem na patelnie, smażmy na jasny złoty kolor z obu stron. Wyciągamy i odsączamy na ręczniku papierowym.
Podajemy ciepłe, polane miodem, posypane wiórkami kokosowymi. Banan w cieście świetnie się nadaje na ciepły deser podany z kulką lodów i orzechami.