Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 171
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 320
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1546
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 171
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 320
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1546
Składniki
Ciasto: Utrzeć margarynę, dodać cukier, a potem żółtka. Dodać mąkę, kakao, sodę i proszek do pieczenia, a na koniec ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać. Przełożyć ciasto na standardową blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec około 40 minut.
Krem: Galaretki rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody. Żelatynę namoczyć w 1/4 szklanki zimnej wody, a potem zalać gorącym mlekiem i mieszać do rozpuszczenia. Pozostawić do wystudzenia. Margarynę zmiksować z cukrem pudrem, dodać serki, szybko wymieszać i mieszając dodawać powoli przestudzoną żelatynę.
Przełożenie: Ciasto przekroić na pół na pierwszy blat ciasta wyłożyć większą część kremu, położyć drugi blat ciasta i resztę kremu. Na to wyłożyć banany pokrojone w plasterki i zalać tężejącą galaretką. Ciasto wstawić do lodówki. SMACZNEGO!!!