Do góry

Desery Przepis na:

Bananowiec

Przepis dnia 2011-11-27
Bananowiec

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 18

Dodano:

Odsłon: 12241

Nie jest suche, można je przechowywać do kilku dni w lodówce- a im dłużej stoi tym jest smaczniejsze

Składniki

  • olej, 110 ml
  • cukier- można połowę dać brązowego, 20dag
  • jajka, 2 szt
  • banany przejrzałe, 3-4 szt
  • mąka, 26dag
  • proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
  • soda, 1 łyżeczka
  • orzechy i rodzynki, 1/2 szkl.
  • olejek pomarańczowy, kilka kropel
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W mikserze połączyć cukier i olej

  2. Dodać jajka- ubijać 1 minutę

  3. Mąkę wymieszać z proszkiem i sodą i połowę dodać do miksera- ubijać 1 minutę

  4. Dodać pokrojone banany i resztę mąki - ubijać 3 minuty

  5. Dodać rodzynki i orzechy- wymieszać łopatką

  6. Przelać do wysmarowanej i wysypanej mąką formy, ja robię to na papierze do pieczenia Piec 90 min w temp. 160*C

  7. Przepis pochodzi z mojego bloga o gotowaniu http://taniegotowanielehannyy.blogspot.com/2011/11/bananowiec.html

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń