Do góry

Desery Przepis na:

Bananowiec

Bananowiec

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 2

Dodano:

Odsłon: 2096

niezapomniany smak, zero wysiłku, uzależnia:)

Składniki

  • biszkopty, 3 paczki
  • duża śmietana 18%, 400ml
  • banany, 4-5 sztuk
  • galaretka
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Śmietanę przelać do miski i przygotować tortownicę.

  2. Biszkopty zamoczyć w śmietanie z jednej strony (górnej) i ułożyć na tortownicy pierwszą ich warstwę.

  3. Banany pokroić w grubsze plasterki i położyć na warstwę biszkoptów.

  4. Następnie nałożyć drugą warstwę biszkoptów tym razem zamoczonych dwustronnie i ponownie przełożyć bananami. I tak aż wystarczy nam miejsca w tortownicy. Mnie zazwyczaj wychodzą 3 warstwy biszkoptów.

  5. Na koniec przyozdobić górę ciasta pozostałymi bananami i zalać galaretką- smak nie gra roli:) Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń