Do góry

Zupy Przepis na:

Barszcz na pieczonych buraczkach z fasolą

Barszcz na pieczonych buraczkach z fasolą

Autor: Tradycyjna_Kuchnia

Przepisów i artykułów: 1808 Ocena: 8021

Dodano: 10.01.2017

Odsłon: 318

Szlachetny, zdrowy i smaczny barszczyk na obiad.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Grzyby wcześniej namoczyć i ugotować w dwóch szklankach wody. Z fasolą postąpić w taki sam sposób po czym odcedzić. Buraczki umyć i upiec w piekarniku do miękkości. Następnie przestudzić, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Starte buraczki wrzucić do bulionu, dodać grzyby z wywarem, starte jabłka, zmiażdżony czosnek, ziele angielskie, pieprz ziarnisty, owoce jałowca i listek laurowy. Zagotować przez 15 minut i odstawić na dwie godziny. Całość przecedzić, podgrzać, doprawić w razie potrzeby i skropić sokiem z cytryny- lecz nie gotować. Podawać z wcześniej ugotowaną fasolą i pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń