Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Barszcz z czerwoną fasolą i ziemniakami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Składniki
Buraki, marchewkę i pietruszkę obierz, marchewkę i pietruszkę umyj. Warzywa zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Włóż do garnka, wlej 6 szklanek wody. Dodaj przyprawy, ugotuj na małym ogniu.
Pomidory pokrój, podduś na oleju z odrobiną wody. Przetrzyj przez sitko, dodaj do warzyw. Włóż pokrojone ziemniaki i kapustę, gotuj do miękkości.
Pod koniec gotowania dodaj fasolę, przypra wę do zup (jeśli trzeba, dodaj 2 łyżki koncentratu buraczanego i ew. śmietany), wymieszaj. Przypraw posiekanym czosnkiem, ew. posyp ziołami.
Przepis przysłała Elżbieta Pawelec z Elbląga.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie