Do góry

Napoje Przepis na:

Bawarka

Bawarka

Autor:

Przepisów i artykułów: 35 Ocena: 284

Dodano:

Odsłon: 5382

Moją pierwszą bawarkę wypiłam przez przypadek- zaparzyłam sobie rano tak mocną herbatę, że potem pomyliłam ją z kawą i wlałam do niej mleko. Kiedy mama poinformowała mnie, że to "bawarka" byłam, jako zgermanizowana Polka, wniebowzięta, ale moje zapały ostudził wszechwiedzący wujek Google, który poinformował mnie, że bawarka pochodzi nie z Niemiec, a z Francji.

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mleko podgrzewamy i wlewamy do ciepłej herbaty.

  2. Żółtko roztrzepujemy i stale mieszając dolewamy do herbaty z mlekiem.

  3. Słodzimy do smaku miodem. Można dodać cynamon. Pyszna zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Malwa55 28 sierpnia 2011 Często pije mocna herbatę z mlekiem,ale nie dodaje cynamonu ani cukru i bez żółtka.I taka jest najlepsza ale to juz kwestia gustu.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

biancorossa 23 sierpnia 2011 Zdarzyło mi się wypić bawarkę jednak bez żółtka.Nie jest taka zła jak ją tu opisują

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń