Do góry

Dania główne Przepis na:

Bazyliowe piersi kurczaka

Bazyliowe piersi kurczaka

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19062

Dodano:

Odsłon: 4

Smaczny pomysł na "Bazyliowe piersi kurczaka"

Składniki

  • 3 filety z piersi kurczaka
  • 6 ząbków czosnku
  • op. mozzarelli
  • 20 dag pomidorków koktajlowych
  • garść listków bazylii
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Danie lekkie i nie takie kaloryczne, bo mięso jest pieczone. Przepis przysłała Katarzyna Cukier z Domaszna

  2. Filety z piersi kurczaka natrzyj oliwą, oprósz solą i pieprzem. Ułóż w misce, przekładając listkami bazylii i obranymi ząbkami czosnku (można je pokroić na plastry). Wstaw na godzinę do lodówki (a najlepiej na całą noc).

  3. Mięso ułóż w formie żaroodpornej wraz z czosnkiem i bazylią, na wierzchu ułóż plastry mozzarelli i pomidorki pokrojone na połówki, posyp listkami bazylii. Skrop oliwą. Piecz 45 minut w temp. 180°C.

  4. Czas przygotowania 55 min, ilość porcji 3, cena za porcję 3,30 zł.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń