Do góry

Desery Przepis na:

Beza z malinami i bitą śmietanką waniliową

Beza z malinami i bitą śmietanką waniliową

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 77

Dodano:

Odsłon: 11822

Mój słodki prezent Walentynkowy dla ...wszystkich .

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ubijamy białka ze szczyptą soli.Gdy już będą bardzo sztywne,stopniowo wsypujemy cukier i ciagle ubijamy. Gdy masa stanie się lśniąca,wsypujemy mąkę i ocet.Delikatnie ale dokładnie mieszamy

  2. Pianę wykładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy formę do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zmniejszamy temp. do 160.Pieczemy 30 minut po czym zmniejszamy temp. do 60 stopni i pieczemy kolejne 20 minut.Po tym czasie wyłączamy piekarnik i suszymy bezę około 2 godzin. Nie otwieramy przez ten czas piekarnika.

  3. Ubijamy śmietanę z cukrem pudrem i wydrążonym środkiem z laski wanilii. Nakładamy delikatnie na gotową bezą.Na wierzchu układamy owoce. Podajemy od razu po przygotowaniu. :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

anetka17 25 lutego 2013 Witam. Może ktoś mi doradzi co zrobić,aby beza nie opadła. bo z tym mam problem. pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

junisa3 07 marca 2012 znam te beze pod nazwa Biala Pavlova, robie ja identycznie, ale z borowkami, nastepnym razem bedzie z malinami:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kurka_domowa 17 lutego 2012 Wygląda bardzo apetycznie :) Zaglądałam do Twojego bloga i muszę przyznać, że mi się podoba - na pewno będę częściej zaglądać. Pozdrawiam :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń