Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najsmaczniejsza biała kiełbasa z kurczaka, smaczniejsza od wieprzowej białej kiełbasy.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 104
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 40
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2709
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 104
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 40
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2709
Składniki
Mięso bez skórek i kości kroimy w kostkę 2x2 cm.
Skórki i czosnek mielimy przez sitko 4 mm.
Do pokrojonego mięsa w kostkę dodajemy zmielone z czosnkiem skórki, gorczycę, pieprz, majeranek, paprykę, sos sojowy, wegete i sól.
Wszystko dokładnie mieszamy, w razie potrzeby dodajemy wodę jak najzimniejszą i ponownie wyrabiamy do momentu dobrej kleistości farszu.
W między czasie płuczemy i moczymy jelita. Farszem napełniamy ścisło jelita. Możemy odkręcić kiełbaski, lub zrobić w dwóch kawałkach po 1 metrze.
Parzymy w 75 stopniach 25 minut.
Gotową kiełbasę możemy podpiec w piekarniku lub usmażyć na patelni. Smacznego!!!