Do góry

Desery Przepis na:

Bigos jarski

Bigos jarski

Autor:

Przepisów i artykułów: 2230 Ocena: 18990

Dodano:

Odsłon: 3

Sprawdzony przepis na "Bigos jarski"

Składniki

  • 1 główka młodej kapusty
  • 1 cebula
  • 1 pęczek młodej marchewki
  • 1 zielone kwaśne jabłko
  • 2 czubate łyżki masła
  • 1/2 pęczka koperku
  • szczypta cukru
  • przyprawa do zupy typu vegeta
  • sól
  • mielony czarny pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Sposób przygotowania

  2. Kapustę oczyść, poszatkuj. Cebulę i marchewki obierz, pokrój. Jabłko oczyść z pestek i razem ze skórką zetrzyj na tarce o dużych otworkach.

  3. Rozgrzej masło. Zeszklij na nim cebulę. Dołóż kapustę, marchewkę i jabłko. Podlej wodą, duś 20 minut.

  4. Koperek opłucz, posiekaj. Dodaj do kapusty pod koniec gotowania. Bigosik przypraw do smaku cukrem, vegetą, solą oraz pieprzem.

    Źródło: Tina

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: bigos jarski

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń