Do góry

Dania główne Przepis na:

bigos wiejski

bigos wiejski

Autor:

Przepisów i artykułów: 151 Ocena: 3743

Dodano:

Odsłon: 13815

pyszny wiejski bigos

Składniki

  • 1 kg kapusty kiszonej,
  • 0,5 kostki margaryny
  • 2 cebule
  • kilka ziaren kminku
  • wegeta
  • 4 ziela angielskie
  • 4 liście laurowe
  • garść suszonych prawdziwków
  • 0,5 kg kiełbasy wiejskiej
  • 0,5 kg żeberek
  • 0,5 wiejskiej kury lub kaczki
  • 2 łyżki mąki
  • pieprz, maga
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. kapustę dać do garnka, mięso opłukać , dać do kapusty i zalać wodą , dodać grzybki, ziele , liście, kminek, i gotować ,gdy mięso odstaję od kości wyjąć z kapusty niech ostygnie i w tym czasie pokroić kiełbasę , mięso oddzielić od kości, pokroić, wsypać wszystko do kapusty i jeszcze gotować na wolnym ogniu, gdy kapusta jest miękka pokroić cebulkę, usmażyć na margarynie na złoto i dodać do tego mąkę zrobić zasmażkę , wsypać do kapusty , dodać przyprawy i zagotować .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń