Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bigos z cukinii"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 37
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2705
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 37
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2705
Składniki
Cukinię umyj i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Posoloną ułóż na sitku. To samo zrób z obraną marchwią Przełóż ją do miski.
Cebulę pokrój w piórka, po czym zeszklij ją na rozgrzanym oleju. Dołóż marchewkę i smaż kilka minut.
Następnie dodaj cukinię, podlej całość szklanką wody i dolej koncentrat wymieszany z papryką. Duś do czasu, aż warzywa zmiękną.
?Wtedy dołóż pokrojoną w plastry kiełbasę.
Gotowy bigos dopraw solą i pieprzem. Najlepszy będzie następnego dnia, kiedy wszystkie się przegryzą.
Czas przygotowania: 80 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 370. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax