Do góry

Dania główne Przepis na:

Bigos z cukinii

Bigos z cukinii

Autor:

Przepisów i artykułów: 146 Ocena: 7025

Dodano:

Odsłon: 7391

Bigos z cukinii

Składniki

5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kiełbasę pokroić w pasterki i podsmażyć na rumiano, kolejno dodać cebulę pokrojoną w kostkę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę i poczekać, aż cebula zmięknie.

    Następnie dodać pieczarki pokrojone w plasterki oraz marchewkę startą na tarce jarzynowej. Przyprawić papryką słodką oraz wędzoną. Smażyć całość przez 5 minut.

    Dodać cukinię pokrojoną w kostkę, liść laurowy oraz ziele angielskie. Całość wymieszać i dusić przez godzinę.

    Po godzinie dodać pomidory z puszki oraz koncentrat pomidorowy. Dusić wszystko przez 15 minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem . Na koniec posypać natką pietruszki. Podawać z pieczywem lub z kaszą. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń