Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bigos z różnymi rodzajami kiełbas"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1134
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1134
Składniki
godz. • Porcja 360 kcal • Koszt porcji ok. 5 zł • Przepis na 8 porcji.
Kapustę kiszoną kroję i wkładam do garnka. Zalewam wodą, zagotowuję. Jeśli kapusta jest zbyt kwaśna, odlewam wodę, uzupełniam świeżą, ponownie zagotowuję. Dodaję poszatkowaną białą kapustę, ziele angielskie, liście laurowe i ziarna pieprzu. Gotuję do miękkości.
W tym czasie kroję mięso w kostkę i podsmażam na smalcu, aż płyn odparuje. Dodaję pokrojone w kostkę kiełbasy i jeszcze chwilę smażę.
Dodaję je do kapusty wraz z wcześniej namoczonymi grzybami. Mieszam, dodaję 2 łyżeczki kminku i gotuję przez godzinę. Następnie zrumieniam cebulę i dodaje do kapusty wraz z ziarnami jałowca. Gotuję jeszcze pół godziny. Pod koniec dodaję koncentrat pomidorowy, mieszam.
W ten sposób przyrządzony jest naprawdę doskonały! Aneta Okulicz z BydgoszczyŹródło: Kobieta i życie