Do góry

Desery Przepis na:

Biszkopt rzucany

Biszkopt rzucany

Autor: aga9494

Przepisów i artykułów: 34 Ocena: 103

Dodano: 30.11.2017

Odsłon: 24685

idealny do tortów

Składniki

  • 7 jaj
  • 1 szklanka mąki tortowej Basia
  • 1 szklanka cukru
  • 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej
> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. !! składniki powinny być w temperaturze pokojowej !!
    Jajka rozdzielamy na białka i żółtka, białka z szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę. Po ubiciu dodajemy po jednym żółtku a następnie po łyżce cukru.

  2. W osobnej misce przesiewamy mąki i dokładnie mieszamy. Mąki dzielimy na 3 części i powoli, po jednej dodajemy do masy jajecznej, miksując na najniższych obrotach. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia( dno i boki blaszki smarujemy margaryną i obsypujemy kaszą manną) i wlewamy do niej ciasto. Biszkopt pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180*C przez około 35 minut. By biszkopt był równy po wyjęciu z piekarnika blachę dwukrotnie rzucamy na szafkę z około 40 cm.
    Smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń