Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekane naleśniki z mięsem mielonym
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10362
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5962
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5307
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12797
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4558
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10362
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5962
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5307
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12797
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4558
Składniki
Przygotować 10 naleśników z ulubionego przepisu. Na maśle podsmażyć pieczarki pokrojone na plasterki z dodatkiem soli oraz pieprzu. Na osobnej patelni podsmażyć cebulkę pokrojone w kostkę na oleju, dodać mięso mięso mielony i krótko podsmażyć do momentu, aż mięso straci swój surowy kolor z dodatkiem słodkiej papryki, soli oraz pieprzu. Do podsmażonego mięsa dodać kukurydzę, paprykę oraz passatę całość smażyć jeszcze 5 minut. Odstawić do przestudzenia. Na środek każdego naleśnika nakładamy garstkę tartego sera oraz farsz. Zwijamy najpierw boki a następnie od dołu na trzy razy. Zwinięte odkładamy do naczynia żaroodpornego posmarowanego olejem. Gotowe naleśniki polać pozostałą passatą oraz posypać pozostałym serem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni. Pieczemy ok. 20 minut, aż ser ładnie się zarumieni. Smacznego!