Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiem,że sezon truskawkowy w pełni, ale czasem ma się ochotę na coś innego. Polecam lekki biszkopt z kremem kajmakowym, ze słonecznikiem prażonym z miodem i obowiązkowo soczysta truskawka do przegryzienia:)
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 59
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 103
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 121
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 59
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 103
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 121
Składniki
Upiec biszkopt. Jaja ubić w całości na gęstą masę jajeczną, powoli przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Wyłożyć blachę papierem do pieczenia i piec w 180 st. przez około 35 minut. Słonecznik: Na maśle podprażyć słonecznik, dodać miód. Mieszać aż się zrumieni. Rozłożyć na talerze żeby wystygł, następnie pokruszyć. Miód w przeciwieństwie do cukru bardziej skleja słonecznik, przez co trudniej go kruszyć. Jednak smak jest zdecydowanie lepszy,dlatego polecam. Krem: Masło zmiksować na puch, potem powoli dodawać masę krówkową i dalej mieszać.
Przełożenie ciasta: Biszkopt, 1/3 kremu, pokruszony słonecznik 2 blat biszkoptu/ 1/3 kremu, słonecznik 3 blat biszkoptu, ostatnia część kremu, słonecznik. Na wierzch posypujemy kakao, ozdabiamy truskawką i gotowe:) Schładzamy w lodówce. W sezonie truskawkowym zostawiamy truskawki w miseczce obok ciasta, mimo, że wydaje, się, że połączenie nie do końca jest trafne to u nas sprawdza się doskonale. Znika zarówno ciasto jak i truskawki!!!