Do góry

Desery Przepis na:

Biszkopt z truskawkami

Biszkopt z truskawkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 64 Ocena: 1359

Dodano:

Odsłon: 25157

Pyszne

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Upiec biszkopt:oddzielić żółtka od białek,białka ubić na sztywno z cukrem,dodać żółtka cały czas ubijając następnie obie mąki z proszkiem,wymieszać,wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.Piec w temp.180-200 stopni na jasno złoty kolor

  2. Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu,ostudzić .Obrać i opłukać truskawki,przygotować galaretki według przepisu na opakowaniu .Masło utrzeć z 2 łyżkami cukru,dodawać do masła budyń cały czas ucierając na koniec do smaku można dodać sok z cytryny

  3. Upieczony i wystudzony biszkopt posmarować masą budyniową,powkładać w nią truskawki i zalać tężejąca galaretką (jeśli ktoś woli może biszkopt wcześniej jeszcze nasączyć)ciasto przygotowywałam na blaszce o wymiarach 39/27 cm

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń