Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z piersi kurczaka siekane dzięki dodatkowi warzyw są soczyste i pełne smaku, a roztopiony ser nadaje im delikatności. Rozpływają się w ustach, a do tego są proste w przygotowaniu.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7911
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1192
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13683
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7911
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1192
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13683
Składniki
Filety z kurczaka umyj, osusz i pokrój w bardzo drobną kostkę. Możesz też delikatnie je posiekać ostrym nożem.
Pieczarki oczyść i drobno posiekaj. Paprykę żółtą umyj, usuń gniazdo nasienne i pokrój w kostkę. Szczypiorek posiekaj.
W misce połącz mięso, pieczarki, paprykę, szczypiorek i starty ser. Dodaj jajka, jogurt grecki oraz mąkę ziemniaczaną. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj całość aż składniki dobrze się połączą.
Łyżką nabieraj porcje masy i układaj na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju, formując placuszki. Smaż po kilka minut z każdej strony aż zrobią się złote.
Podawaj na ciepło.