Do góry

Desery Przepis na:

Biszkoptowe ciasto z czekoladą i malinami.

Biszkoptowe ciasto z czekoladą i malinami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 105 Ocena: 917

Dodano:

Odsłon: 915

To ciasto w wykonaniu jest bardzo proste i bardzo szybkie. Możemy je upiec dla niespodziewanych gości lub tak po prostu na podwieczorek. Polecam i smacznego życzę.

Składniki

  • Ciasto:
  • 4 jajka
  • pół szklanki cukru
  • pół szklanki mąki tortowej
  • pół szklanki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki kaszy manny
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 cukier waniliowy
  • Dodatkowo:
  • 5 dag białej czekolady
  • 1 szklanka świeżych malin
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ciasto: Jajka wbijamy do miski, wsypujemy oba cukry i miksujemy na puszystą masę, następnie wsypujemy obie mąki, proszek do pieczenia i kaszę mannę i miksujemy na wolnych obrotach do dokładnego połączenia się składników.

  2. Do pieczenia: Maliny delikatnie płuczemy i dokładnie odsączmy z wody. Czekoladę kroimy w małą kosteczkę. Czekoladę wrzucamy do ciasta i mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy 23 cm wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzchu ciasta układamy maliny.

  3. Pieczenie: Ciasto pieczemy około 45 minut w temperaturze 170 stopni. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone. Upieczone studzimy.

  4. Podanie: Gotowe ciasto kroimy i podajemy. Smacznego życzę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń