Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 147
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 265
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 24
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 147
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 265
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 24
Składniki
Filet z indyka oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić w cienkie, małe plastry. Na patelni na rozgrzanym oleju z masłem obsmażyć kawałki indyka i odłożyć na talerz. Na patelnie włożyć pokrojone w półplasterki pory. Smażyć na wolnym ogniu, mieszać. Dodać pokrojone w plastry pieczarki. Dusić i mieszać. Pieczarki nabiorą ładnego koloru i aromatu. Dodać na patelnię obsmażone mięso z indyka. Zalać wrzątkiem. Dusić ok 30 min na wolnym ogniu. Pomieszać od czasu do czasu. Dodać śmietanę. Wymieszać, zagotować. Dodać wodę z rozprowadzoną mąką pszenną i ziemniaczaną. Mieszać. Sos ładnie się zagęści. Dodać czosnek niedźwiedzi, pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Dobrze wymieszać i jeszcze chwilę dusić na wolnym ogniu. Makaron spaghetti ugotować wg przepisu na opakowaniu. Ułożyć ładnie na talerzach i zalać sosem z mięsem. Gotowe, można zajadać. Smacznego.