Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 752
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424914
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10683
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336957
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 752
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424914
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10683
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336957
Składniki
Filet z indyka oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić w cienkie, małe plastry. Na patelni na rozgrzanym oleju z masłem obsmażyć kawałki indyka i odłożyć na talerz. Na patelnie włożyć pokrojone w półplasterki pory. Smażyć na wolnym ogniu, mieszać. Dodać pokrojone w plastry pieczarki. Dusić i mieszać. Pieczarki nabiorą ładnego koloru i aromatu. Dodać na patelnię obsmażone mięso z indyka. Zalać wrzątkiem. Dusić ok 30 min na wolnym ogniu. Pomieszać od czasu do czasu. Dodać śmietanę. Wymieszać, zagotować. Dodać wodę z rozprowadzoną mąką pszenną i ziemniaczaną. Mieszać. Sos ładnie się zagęści. Dodać czosnek niedźwiedzi, pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Dobrze wymieszać i jeszcze chwilę dusić na wolnym ogniu. Makaron spaghetti ugotować wg przepisu na opakowaniu. Ułożyć ładnie na talerzach i zalać sosem z mięsem. Gotowe, można zajadać. Smacznego.