Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem śmietankowy z mascarpone to krem który moja rodzinka uwielbia i lubi najbardziej, można go dodawać do deserów, ciast i ciasteczek. Można przekładać nim torty itp. i myślę ze się nie znudzi. Jest tak smaczny że muszę się powstrzymać aby nie mi nie zabrakła do ciasta. Polecam
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3180
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 599
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2311
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3180
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 599
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2311
Składniki
Mocno schłodzoną śmietanę 30 % ubijamy na sztywno z cukrem pudrem , gdy śmietana jest prawie ubita (czyli pod koniec ubijania )dodajemy śmietan fixy. Ubitą śmietanę łączymy z serkiem mascarpone, dodając porcjami serek i miksując do połączenia . Schładzamy w lodówce. Smacznego Rada; Śmietanę 30 % można przed rozpoczęciem pracy włożyć na 10 minut do zamrażarki. Ja zawsze przekładam część ubitej śmietany do innego naczynia łączę z serkiem mascarpone i po połączeniu mieszam z pozostałą śmietaną.