Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem śmietankowy z mascarpone to krem który moja rodzinka uwielbia i lubi najbardziej, można go dodawać do deserów, ciast i ciasteczek. Można przekładać nim torty itp. i myślę ze się nie znudzi. Jest tak smaczny że muszę się powstrzymać aby nie mi nie zabrakła do ciasta. Polecam
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17836
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1906
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15718
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17836
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1906
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15718
Składniki
Mocno schłodzoną śmietanę 30 % ubijamy na sztywno z cukrem pudrem , gdy śmietana jest prawie ubita (czyli pod koniec ubijania )dodajemy śmietan fixy. Ubitą śmietanę łączymy z serkiem mascarpone, dodając porcjami serek i miksując do połączenia . Schładzamy w lodówce. Smacznego Rada; Śmietanę 30 % można przed rozpoczęciem pracy włożyć na 10 minut do zamrażarki. Ja zawsze przekładam część ubitej śmietany do innego naczynia łączę z serkiem mascarpone i po połączeniu mieszam z pozostałą śmietaną.