Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bitki duszone w cebuli"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2704
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2704
Składniki
Szynkę myję, oczyszczam z błonek i wycieram ręcz nikiem papierowym. Kroję w plastry o grubości 1 cm. Doprawiam z jednej strony solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i ostrą papryką. W garnku na dość dużym ogniu podgrzewam olej z suszonych pomidorów. Układam kawałki szynki przyprawami do dołu i doprawiam tak samo drugą stronę mięsa. Smażę krótko z obu stron, tak aby zamknąć mięso. Zdejmuję na talerz.
Na tłuszcz ze smażenia mięsa wkładam poszatkowane w piórka cebule, szklę je. Ponownie wkładam mięso. Dolewam 1/2 litra gorącego bulionu, wrzucam kilka gałązek rozmarynu. Zmniejszam ogień i duszę pod przykryciem 1 godzinę. Dodaję suszone pomidory i duszę ok. 30 minut.Źródło: Tina