Do góry

Dania główne Przepis na:

Bitki schabowe

Bitki schabowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 23

Dodano:

Odsłon: 217

Aromatyczne i smaczne bitki ze schabu. Idealne do ziemniaków.

Składniki

  • 600 gram schabu wieprzowego
  • 3 liście laurowe
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • cebula
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 litra bulionu
  • 2 łyżki mąki
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Schab kroimy na kotlety i rozbijamy.
    Cebulę kroimy w piórka.

    Mięso obsmażamy z obu stron na dobrze rozgrzanej patelni z odrobiną oleju.
    Obsmażone kotlety przekładamy do garnka.
    Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe.

    Cebulę podsmażamy na patelni i dodajemy do mięsa.

    Całość zalewamy bulionem i dusimy na wolnym ogniu ok półtorej godziny.

    Po tym czasie, w celu zagęszczenia sosu dodajemy mąkę rozmieszaną w niewielkiej ilości wody.
    Jeszcze chwilę gotujemy.


    Mięso podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.

    Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń