Do góry

Dania główne Przepis na:

Bitki w sosie ciemnym oraz śliwkowym

Bitki w sosie ciemnym oraz śliwkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 307 Ocena: 2118

Dodano:

Odsłon: 220

Przepyszne bitki w ciemnym sosie z dodatkiem śliwek suszonych, ciekawa propozycja na obiad

Składniki

  • 1kg szynki wieprzowej
  • 2 sosy Łowicz sos uniwersalny ciemny
  • 1 opakowanie śliwek suszonych
  • 2 łyżeczki cukru trzcinowego
  • Sól
  • Pieprz
  • Mąka do panierki
  • Olej do smażenia
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy na plastry i rozbijamy.

  2. 2. Panierujemy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, przyprawiając solą oraz pieprzem.

  3. 3. Do brytfanki wlewamy szk. wody i przekładamy bitki, prużymy do miękkości

  4. 4. Dodajemy sosy i nadal prużymy.

  5. 5. Śliwki kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy na rozgrzaną patelnię, posypujemy cukrem i mieszamy do chwili powstania rzadkiej konsystencji.

  6. 6. Gdy mięso jest już dobre układamy na półmisku polewamy sosem i na wierzch dekorujemy sosem śliwkowym.
    7. Bitki gotowe.
    8. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 08 czerwca Lubię mięso z dodatkiem suszonych owoców. Śliwki, żurawina, morele - miodzio jedzonko :D Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń