Do góry

Dania główne Przepis na:

Bitki z pieczarkami w sosie chrzanowym

Bitki z pieczarkami w sosie chrzanowym

Autor: biurwa

Przepisów i artykułów: 144 Ocena: 3250

Dodano: 01.03.2012

Odsłon: 11876

Smaczne i można jeść z ziemniakami, ryżem, makaronem, lub chlebem. Jednym słowem uniwersalne.

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso kroimy na plastry i delikatnie rozbijamy ręką, na patelni roztapiamy masło z odrobiną oleju, to żeby się nie przypalało podpiekamy mięso z obu stron i zdejmujemy z patelni.

  2. Na ten sam tłuszcz dajemy cebulkę, czosnek i lekko obsmażamy, dorzucamy pokrojone pieczarki, posypujemy wegetą i słodką papryką. Gdy pieczarki zmniejszą objętość, dodajemy podpieczone mięso, oraz pokrojony drobno seler, posypujemy kminkiem mielonym i dusimy ok. 15 minut co chwilę mieszając i podlewając wodą.

  3. Śmietanę, mąkę, chrzan, sok z cytryny i musztardę dokładnie mieszamy i wlewamy do mięsa, doprawiamy solą, pieprzem.

  4. Podajemy z czym chcemy, bo pasuje do ziemniaków, ryżu, makaronu, czy chleba :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

irma 04 marca 2012 Bardzo smaczne danie. Dzisiaj zrobiłam na obiad,dużo smaku potrawie daje przepyszny sos. Polecam.

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń