Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Boczek faszerowany"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 101
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 101
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Czosnek obierz, rozetrzyj. Posmaruj nim boczek. Mięso posyp majerankiem, solą i pieprzem. Odstaw na 3 godziny. Kajzerkę namocz w mleku. Cebulę obierz, posiekaj.
Karkówkę przełóż do miseczki. Dodaj odciśniętą bułkę oraz cebulę. Dołóż jajko i musztardę. Wsyp sól oraz pieprz do smaku. Dobrze wyrób. Farsz rozsmaruj na boczku.
Boczek ciasno zwiń. Roladę zepnij wykałaczkami albo obwiąż mocną bawełnianą nitką. Pieczeń ułóż w brytfance. Podlej odrobiną wrzątku. Wstaw do piekarnika rozgrzanego wcześniej do temperatury 180 st. Piecz ok. 70 minut.Źródło: Tina